vineri, 29 aprilie 2011

Competiţie dedicată filmelor documentare

Realizatorii de film documentar se pot înscrie într-un nou concurs dedicat atât producţiilor de televiziune, cât şi documentarelor de tip feature ce tratează teme de larg interes social.
În competiţia de proiecte de film „Open Society Documentaries” pot intra documentare care sunt încă în fază de proiect sau producţii aflate în producţie. Realizatorii filmelor se pot orienta spre producţii de 52 de minute sau documentare mai ample de 75 – 90 de  minute. Termenul limită pentru înscrierea în concurs este 16 mai.

Concursul, aflat la a doua ediţie, este organizat de Fundaţia Soros România în parteneriat cu Televiziunea Română. Fundaţia Soros acordă două premii, fiecare în valoare de 10.000 de dolari, pentru cele două categorii de film: documentar aflat în faza de dezvoltare şi documentar aflat în faza de producţie. Aceste premii vor fi folosite pentru finalizarea celor două documentare. Primul proiect are termen limită pentru finalizare 2 ani, iar al doilea, cel aflat în producţie, un an.


Filmele trebuie să abordeze un subiect de interes larg pentru societate cum ar fi drepturile omului, situaţia minorităţilor, mediul, sănătatea sau alte probleme sociale. În acelaşi timp, subiectul trebuie să fie investigat atent şi să nu mai fi fost acoperit de o altă producţie. În cazul în care tema respectivă a mai fost abordată, realizatorul trebuie să prezinte şi unghiul de abordare care diferenţiază filmului lui de alte documentare asemănătoare.

Tot în această perioadă, Fundaţia Soros a lansat şi competiţia „Open Society Shorts”, un proiect dedicat studenţilor şi producătorilor amatori pasionaţi de filmul digital. În competiţie vor intra producţii realizate după 2009, mai scurte de 20 de minute, ce surprind teme sociale. Termenul limită de înscriere a filmului este 3 octombrie 2011, iar premiile sunt de 500 de dolari pentru fiecare din categoriile: cel mai bun film al unui student, cea mai bună productie independentă a unui autor amator de film şi cel mai bun film al competiţiei. 


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/competitie-dedicata-filmelor-documentare-928363.html 

Amanunte pe:

http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=269 

Bafta tuturor !

Niciun comentariu: