sâmbătă, 17 septembrie 2011

PORNO-TEATRU LA E-ON GAZ ROMANIA !

         Saptamana asta a fost tare ciudata… Luni, un bun prieten ma suna si suparat, ma anunta ca E-ON ELECTRICA i-a taiat lumina pentru o datorie veche ( un fel de „rest“ de la o factura mai veche ) de doar 3,40 lei ! Cum asa ? intreb eu mirat . DA! Pentru un rest de doar 3,40 lei, care nu au fost platiti in 3-4 luni... Si cum avea contor electronic, din soft, de la un PC, cu 2-3 click-uri, l-au lasat fara curent.
         Bun, si acum ce faceti ? Pai, am mers la ei, am stat la rand, ca la teatru, 4-5 ore , am platit datoria + taxa rebransare ( adica tot 2-3 click-uri ) = 184 lei. Mama, la naiba, cam scump click-ul, dincolo era mai ieftin !
         Ajung seara acasa si povestindu-i sotiei, imi raspunde : Lasa, ca ne taie si noua gazul, ai sa vezi…. Stiind-o cu senzatii tari, simtind unele evenimente inainte de a avea loc, incep sa ma panichez.
         Si ca un facut, ieri, vineri dimineata pe la 10.00, in timp ce eram intr-o sedinta, primesc un SMS de la ea: ne-au taiat gazul ! Dupa 2-3 minute, iesi afara si o sun: Mama, ce-au facut ? Au  venit 2 domni, si anuntandu-ma ca avem datorii vechi de ~ 190 lei, au sigilat contorul de pe casa scarii, rugandu-ne sa platim mai repede, daca vrem gaz din nou.
         Am intrat in panica, stiind ca am un copil mic acasa, avand nevoie urgenta de gaz,  iau masina, scot 500 delei de pe card si fug la E-ON Gaz Romania, in spate la Moldova Mall.
         Era in jur de 10.30…. inauntru, forfota mare, si o liniste ciudata in acelasi timp. Zeci de persoane, asezate pe scaune, asteptau, ca la gara/teatru/spital, nr lor de ordine sa fie afisat pe unul din cele doua monitoare. Observ in stanga o casierie, fara oameni la rand, ma asez si intreb doamna:
-         Sarut mana, am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….
-         Oh, mai usor. Mergeti la automat, luati un nr de ordine, vorbiti la ghseul X si apoi veniti cu banii la mine...
-         Doamna, am copil mic acasa, am bani, platesc oricat, vreau gazul inapoi...
-         Stimate domn, mergeti la automat…..
Ii spun ceva de dulce, legat de orasul croat respectiv ( la cata reclama le facem, baietii u sar macar cu o bere ) , intorc capul si la 10 metri inapoi, era un ofiter de baza, baiat simpatic, si ma intreaba ce doresc….
-         Am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….
 Mai aveam putin si incepeam sa plang, ma simteam umilit….. Apasa cu un deget primul rand din cele 4 de pe un panou electronic ( reclamatii ) si apare in 3 secunde o foita ( parca era biletul de la pariuri ) cu nr 163 !
-         Si acum ce fac ?
-         Va asezati pe un scaun, priviti panoul din dreapta si cand auziti si vedeti nr 163, va indreptati spre ghiseul X.
-         Si acum, la ce nr s-a oprit ?
-         Pai, scrie sus : 53 !
-         Si pana la 163 cat face ?
-         163-53 = 110 = ~ 2 ore !
-         Nu stiu ce matematica a facut el, dar merg pe mana lui!

         Ma sui in masina si fug la servici, afara era din ce in ce mai cald, si cum ajung in birou, sefu ma suna si ma trimite pe teren sa cumpar niste marfa pentru o lucrare importanta . norocul meu ca nu mai consum benzina personala. Iau actele, banii, chem soferul, pe nea Dubby si plecam dupa marfa.
         Alergam prin 3 magazine, dar nu gasim ce trebuia. Trecand prin centru il rog sa ma lase 2 secunde sa vad la ce nr au ajuns baietii. Intru, sarind 3 cate 3 trepte, salut oamenii , scot biletul din buzunar si privind spre panou, observ nr 87 ! Si ceasul arata ora 12.15. Mama, pana la 163 mai aveau. Era timp si pentru a trage o fuga la al patrulea magazin dupa marfa.
         Traversam orasul, intram in magazin, ne invartim o jumatate de ora dupa marfa, pana la urma gasim 1/3 din cantitatea necesara, luam factura si la iesire, ii spun lui nea Dubby:
-         Facem o aroganta ?
-         Facem, dom’ inginer !
  Iau 2 sand-wich-uri cu pui si apa minerala la ½ litru, mancam bine, bem o gura de apa rece Borsec si plecam sa ducem marfa la lucrare. Aici, discutam cu sefu de santier cam 15 minute, apoi intervine o alta urgenta si plecam spre deposit, de unde nea Dubby trebuia sa ridice cateva produse pentru a le urca din nou, sus, in Copou.
        Aranjez cu nea Dubby sa ma lase la E-ON, el sa plece la depozit, apoi cand revine din Copou, sa ma ia de la gaz. Parca eram in filmele cu spioni, ce mai….
        Ceasul arata 14:30 , nr de pe ecran era 143, ma asez pe un scaun si incep sa calculez: 163-143 x 2 minute + plata + rest + … = 45 de minute ! OK, la 15:15 pot iesi din cladire, traversez 2 strazi, ma urc in masina la ne Dubby si fug la birou.
         Ma asez pe un scaun , destul de comod, scot telefoanele din buzunar, biletul cu nr de ordine il asez pe piciorul drept si astept. In acest timp, incerc sa arunci o privire la ce este in jur…. Incaparea maricica, impartita in doua, pe gresia portelanata, 40x40 cm, erau asezate ~ 100 de scaune, in fata-stanga, erau 3 automate de cafea, 2 monitoare care anuntau nr de ordine, unul pe stanga si altul pe dreapta, si un LCD de 102 cm, care trona sus , pe stanga ( nu stiu la ce l-au pus, ca nu mergea – poate nu au platit cablul, zic eu in gluma ).
         In dreapta mea, un domn pe la 50 de ani, se pare de la tara, imi zambeste ciudat, aratandu-mi biletul sau: am nr 171 ! Eu ii arat nr 163 si el imi raspunde si mai vesel:  Tinem aproape .... Ok, pana aici e bine. Privesc panoul din fata mea, arata nr 675, 983 si 157...... opa, mai e putin si gata!
         Fiind chiar langa intrare, observ cum un prieten de la o firma de vopsele isi facu aparitia:
-         Ce faci frate, aici ?
-         Am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….bla-bla, si-i povestesc pe scurt ce-am patit…
-         Stai linistit, se rezolva. La mine am platit lumina in avans si avand contor electronic, mi-a taiat lumina din…
-         Stiu, din 2-3 click-uri si rebransarea te costa ~ 180 de lei !
-         Frate, esti nebun ? E scump click-ul…. Stai linistit, am pile, rezolv imediat...
-         Daca zici tu.....

         Prietenul meu isi vazu de ale lui, eu incerc sa ma scanez lumea din jur. Multe persoane in varsta, la 60-70 de ani care asteptam de ceva ore, avand nr de ordine mari.... Era greu si pentru unul tanar, de exemplu eu daca nu veneam a treia oara in ~ 5 ore, nu cred ca aveam rabdare sa stau consecutiv.... Observ la intrare, un coleg de la o firma de constructii , care avea o problema cu gazul,  banuiesc o reinnoire de contract, ii explica baiatului de langa automat ce doreste, acesta ii da un bilet cu nr 646 si il roaga sa ia loc. Ma observa si intreaba vesel:
-         Ce trebuie sa fac ?
-         Pai, priviti acel panou si cand vedeti nr dvs, ma indreptati spre ghiseul X. Ce nr aveti ?
-         646 ! Uite sus, e nr 645.
-         Mergeti in stanga si poate in 2-3 minute intrati….

Ma saluta vesel si se indrepta spre primul rand de scaune .....

-         Mama, ce noroc au unii, a intrat de 3 minte si posibil in alte 5 poate iesi....

         Arunc un ochi dupa primul prieten, se pare ca acesta a intrat la “pila” sa…. La intrare, 3 fete cucuiete isi facura aparitia… Pe semne ca erau studente si stateau in gazda, 2 din ele cred ca erau surori. Iau legatura cu ofiterul de langa automat, imi dau seama ca le-a fost taiat gazut pentru ca el apasa primul rand si iese biletul cu nr 259. Au inceput sa rada si au iesit afara, vazand pe panou nr 160. in fuga isi facu aparitia un domn prezentabil, explica la fel problema lui, si vazand ce are de facut, ceasul fiind trecut de ora 14:45, spuse in gura mare:
-         Imi bag cucu in gazul vostru !!! si pleaca in fuga mare.

         Privesc panoul arata nr 161. Ma ridic , si indreptandu-ma spre stanga, ma asez in primul rand. Ma simteam ca la gara/teatru/spital , asteptam sa aud si sa vad nr 163 pe panoul din fata mea. Cei din jur imi zambeau ciudat, unii parca se bucurau ca am ajuns in primul rand, altii parca ma injurau printer dinti.
         Ma simteam ca Mr Bean in celebrele sale schetch-uri, ridic biletul fluturandu-l, si strigand in gura mare, cu un zambesc fals, spunand: Am nr 163 ! Intru acum ! Mi se pare ca aud si niste aplauze ciudate la la teatru, se auzi nr meu si ghiseul 2, unde eram asteptat de o dna trecuta de 50 de ani, pare simpatica…
-         Saru mana, am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….
-         Mai usor………. Cum va cheama ?
-         Chiriac….
-         Adresa
-         Bd …, nr…., bloc …, scara …, et…, ap ….
-         Care este problema ?
-         Am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….

         Dna umbla prin calculator, pana la urma ma gaseste si spune:

-         Aveti  un ‘cui” de la regularizarea din ianuarie de 34 lei, altul de la cea din aprilie de 31 de lei si ….
-         Si factura curenta + penalitati = total ~ 180 lei.
-         Corect….
-         Si atunci de ce mi-a fost taiat gazul ?
-         Dvs ati platit saptamana trecuta…
-         …. In loc de 35 de lei, suma de 150 lei, normal ca acopereau “cuiele“ din urma…
-         Gresit.... cand platiti in plus, se achita din facturile NOI spre cele VECHI, de la ULTIMELE spre PRIMELE….
-         Pai asa, in 2 saptamani cand achitam totul, eram pe ZERO !
-         Dar era prea tarziu….. Sa vad ce pot face….
         Si se ridica de pe scaun, diparand 3-4 minute. Privesc in sala, oameni cu fata trista, arsa de munca, tineau banii stransi in pumnul drept, facturile/contractul/alte acte in mana stanga si cu biletul de ordine pe picior, asteptau la rand, parca o noua executie la zid.
         Dna revine si-mi da o factura, spunandu-mi clar:
-         Fugi la rand, in stanga, achita pana la 15:00 fix SI TE REBRANSEZI azi !
         Alerg intr-un suflet, sar peste scaune, ceasurile de pe cele 2 mobile ale mele ( tot timpul fiind inainte, aratau 14:59 ). OK, mai am 2-3 minute .....
         Aici, la rand, in fata mea 3 persoane. Le explic celor doi din fata mea, am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa…., totul pana la ora 15:00 si ma rebransez acum ! Ma lasa politicos in fata, eram al doilea.
         Peste geam, aceaiasi doamna simpatica careia i-am spus vorbe dulci la inceput, vorbeste la telefon, ii explica doamnei din fata mea ca are de facut o cerere pentru a primi inapoi 40 de lei, bla-bla….
-         Dna, va rog frumos, e 14:59:50 de secunde, am ramas acum fara gaz, am banii la mine, platesc, vreau gazul inapoi, am copil mic acasa….
-         Ia sa vedem noi ce scrie pe factura….
         Aseaza factura sub cititorul electronic , i se afiseaza pe ecran datele personale…. Si eu transpiram tot, secundele treceau prea usor…
-         Opa, o mica problema…. Pune man ape telefon si suna la ghiseul 2, vorbeste cu dna ca am de platit suma mica sau suma mare…..
-         Dna, trece de ora 15:00, va rog frumos…. Am 400 de lei, platesc tot….
-         Aha, dar nu-i nevoie sa platiti toata suma ~ 360 de lei, platiti restantele + rebransarea de 105 lei = ~ 298 lei............ Restul, adica factura care va veni in octombrie de ~ 62 de lei atunci.
-         Dna, platesc TOT, luati 400 de lei sau 300 !
-         Nu e nevoie sa fiti agitat, luam 300....

         Imi da rest ~ 2 lei si merg din nou la ghiseul 2.

-         Gata, am platit......
-         Ok, sunteti pe ZERO, ati platit pana la ora 15: 00 ( ma mir, sigur era 15:10 ), in fine, puteti pleca.......
-         Sarut mana, multumesc din suflet.

         Zic TATAL NOSTRU in gand si ies…. Langa usa dau de colegul meu, cel cu pile, care avea de platit o suma de ~ 170 lei.
-         Te grabesti, poti sa ma duci la servici ?
-         OK ! Asteapta-ma afara.....

         Ies transpirat tot, sun la sotie si o rog sa stea in casa , vin baietii sa dea drumul la gaz...... Colegul meu ma conduce la birou, ii fac cinste cu o bee rece si un suc si-i multumesc din suflet pentru efortul depus.

    Credeati ca am terminat ? Abia incepe !!! Suntem la pagina 5 de scris J

         Acasa, am ramas treji amandoi panala ora 23:00, echipa de interventie nu a venit…. Ne-au legat contorul cu 2 sigilii care nu fac impreuna mai mult de 2 lei, si pentru a le taia si invarti caneaua, opa, au umflat 105 lei.

          A doua zi, astazi, fug la service si pana la ora 10:00 nu veni nimeni acasa. Sun de pe mobil la 0800 800 928 si nimic, de pe mobil nu puteam suna. Doar de pe romtelecom, rog sotia sa sune si dupa 5 minue revine:

-         Am vorbit cu dna de la gaz, daca trimitem FAX cu cele 5 pagini la ei, poate ruga            echipa de interventie speciala de week-end si poate azi-maine vine sa dea drumul.

         Innebunesc, imi venea sa fug acasa , sa fac poze la sigiliu, inainte si dupa rupere si sa dau drumul la gaz…. Dar cine stie ce pateam mai apoi….
         Rog sotia sa ia copilul in brate, un taxi si fuga 2 cartiere mai incolo la POSTA, care era deschisa pana la ora 12:00, trimite 3 pagini prin fax la 0235 / 305 444 = 12 lei , plus taxi 5 lei, o groaza de bani.

         Ajung acasa pe la ora 14:00, mananc o banana, beau o cana de apa rece si sun la E-ON, la 0800 800 928. Dna de la capatul celalalt al firului, dupa multe verificari in pc-ul ei, isi da seama ca am platit, ma intreaba si de fax ( daca avazut ca plata a fost acuta, la ce am maid at 17 lei pe taxi si fax ??? ) si ma roaga sa stau acasa, poate AZI vine echipa special de interventie de week-end.
         Credeati ca este gata…………. Ne punem pe asteptat……….. Pe la ora 16:00 ajung 2 domni care rup cele 2 sigilii de 2 lei, ne roaga sa dam drumul la apa calda si aragaz si gata, am scapat!
        
         Dupa 2 zile de chin, benzina consumata, bani fututi, taxi, fax-uri, telefoane si…… am GAZ !!!

         Am castigat si pariul cu sotia mea, i-am spua ca sambata avem gaz, si care are de …… onorat pariul pana diseara ! Kinky !

          Acestea au fost aventurile pe scurt, la E-ON GAZ ROMANIA !



© 2011 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate 


Niciun comentariu: