miercuri, 27 aprilie 2011

CEASUL

           Stau singur pe bancuta din Parcul Voievozilor, chiar vis-à-vis de Posta. Citesc ziarul de sport preferat, cand, la un moment dat, imi sare in ochi ceasul nou, amplasat chiar in centrul parcului. Ma uit la cel de la mana mea, arata 11:28, ceasul stradal arata gresit, 11:23.
           In fine, o fi de la soare… Citesc 2-3 pagini din ziar, apoi ochii mi se indreapta spre ceas, cel stradal arata 11:18, ma uit din nou la cel de la mana mea, era 11:33, la naiba, imi zic, al meu merge inainte, cel stradal inapoi.
           Privesc in jurul meu, cautand alta persoana care detine un ceas. La 10 metri in stanga mea, observ venind spre mine un domn prezentabil, la vreo 50 de ani.

-         Buna ziua!
-         Ziua buna, flacaule….
-         Nu va suparati, nu stiti cat este ceasul, al meu se pare ca merge inainte.
Domnul din fata mea, se uita la cel de pe mana, si-mi spune:
-         Este 11:16 ! Exact cat cel stradal… si-mi arata tacticos cu mana dreapta, ceasul din centrul parcului.
-         Imposibil, onorabil domn, al meu este 11:35.
-         Se pare ca aveti o problema……….. Ziua buna!
-         Multumesc, si-l salut respectuos, plecand capul inainte.

           Mama, ce o fi cu ceasul meu ? Il scot de pe mana, il trantest de 2 ori de banca, si-l asez din nou pe mana. Il intorc si ma uit din nou la el. Arata 11:37, cel stradal 11:14. Iarasi? Zic cu voce tare si ma ridic de pe banca.
           Ma uit in jurul meu, si gata, imi pica fisa…. Toate lucrurile din jurul meu “merg” inapoi……… cateiii iesiti in parc, merg cu spatele, copiii care alearga spre parintii lor, dar cu spatele, legumele unei doamne care scapase sacosa pe jos, fiindca s-a rupt o toarta, se rostogolesc si “sar” inapoi in ea, calatori care urca inapoi in autobuz, care la randul sau, merge inapoi spre statia anterioara, o minge care traversa strada in sens invers, fiind sutata de un vecin, pasarile care survolau zona parcului, zburau in sens invers…..
           Asez pe rand, cate un picior pe bancuta, imi leg bine sireturile si plec in fuga spre ceasul stradal. Lovesc puternic cu piciorul drept si privesc in sus, la ecranul sau. S-a oprit! Super, imi zic eu in gand si privesc in jurul meu. Toate, dar toate lucrurile, s-au oprit in loc, asemeni unui stop-cadru de la un film. Trag aer in piept si lovesc din nou, cu acelasi picior drept. A pornit !
           Ma trag 2 pasi inapoi si ma uit la el, merge inainte, arata 11:15…… Ma uit la al meu, arata 11:38. Intorc capul spre spate si privesc cum toate lucrurile au revenit la normal…..
           Excelent imi zic, si ma indrept spre bancuta mea, incercand totusi sa termin de citit ziarul preferat…….. Normal ca toate gandurile mele imi aleargau de colo-colo, nu-mi dadeau pace.

           Existau doua intrebari care ma macinau:

-         prima, de unde diferenta de 23 de minute ?

-         si a doua, cine era totusi acel domn prezentabil, la 50 de ani, care mergea inainte,spre mine, corect prin cadrul acestui film al vietii mele ?

Hmm, sper sa gasesc rapid raspunsuri la ele. Voi ce parere aveti ? Ce raspunsuri gasiti ?




© 2011 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate



Niciun comentariu: