luni, 19 iulie 2010

Duelul

Sambata seara, la marginea orasului, pe-o straduta-ntunecata, undeva uitat de lume, doua coifuri straluceau, cin’ sa fie, oare ?








Lumea, adunata cand pe stanga, cand pe dreapta, comenta de zor, oare cine va castiga duelu’ ?






Cavalerii, cate 2 la numar, la start stateau lipiti, incruntati, infierbantati, din armura lor de argint, ieseau flacari parc’ de gheata, iar pe nari, un fum albatru isi facu rapid prezenta…….










Primu-n stanga, aranjat, parfumat, un Civic VTi negru, avandu-l pe Shogunu’ Maharvey in sa………






celalalt, un Clio Sport, incalecat de-un Marchiz in bleu, intorcand din cap, cand la dreapta, cand la stanga, ii arunca priviri , cu ura, cate una…….”Am sa te bat” spuse Marchizu-n bleu.






Maharvey, calm de-obicei, nici macar nu clipi…………era concentrat nevoie-mare, lupta dura , o va castiga.






Si plecara dintr-un foc…………..lumea incepu sa strige :” Ia-l, ia-l …..mai repede…..asa, da-i bice……..”






Fum iesi din roti, mai frate, Clio-ul tot pe loc, tot pe loc, parea ca sta…………VTi-ul se departa, incet dar sigur, Shogunu’ nici nu clipi……






“Va manca bataie, asta-i sigur” , spuse lumea, framantata, de pe margine agitata.






“Gata, cavaleru negru-a castigat…………….bravo lui. Tot respectul pentru el…….. “ spuse lumea, saridu-i-n cale, sarutandu-l pe Shogun, cand pe frunte, cand pe mana.






Suparat nevoie mare, plecand capu’a suparare……….


Marchizu-i transpirat, opri, inghiti in sec si ……………se retrase in padure………….luase iar bataie, de ce oare ? Nu-l hranise cum era nevoie, pe Clio-ul sau bleu? Posibil…..










VTi-ul e-nvingator! Lumea, de zor-l aplauda: “Are cel mai breaz motor”….”Are cei mai frumosi ochi, doi ochi caprui”………….






© 2010 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate

Niciun comentariu: