duminică, 29 mai 2011

ZIARUL DE A DOUA ZI

         Dupa dusul din fiecare dimineata, iau o pereche de slapi in picioare si ies in fata casei, pentru a ridica ziarul local, pe care-l rasfoiest la micul-dejun. Afara , vremea se anunta promitatoare, sunt sanse pentru o zi magica.
           Intru inapoi in casa, ma asez la masa sis orb cu placere din cafeaua cu lapte, pregatita cu atentie de sotie. Deschid ziarul la pagina de sport si verific rezultatele meciurilor de aseara, am depus un bilet la pariuri. Hmm, am prins 7 din 10, cum pariul era minim 8 rezultate prinse din cele 10 jucate, nu castig nimic. “ La naiba, iar 5 lei dati degeaba! ”. Noroc ca nu arunc cu banii in acest “sport” si joc cu masura, de placere, cu speranta unui castig neasteptat cat mai curand posibil.
         Sotia trebaluia prin bucatarie, cei mici erau deja afara, in asteptarea verisorilor, mergeau impreuna cu masina fratelui meu la scoala. Toti 4 erau colegi de clasa, 2 cate 2, in clasa a patra, respectiv a saptea.

Sotia:
-         Dragule, plecam !

Spuse ea, luand pachetele pentru cei mici, iesind in graba din casa. Afara, fratele meu era deja ajuns, si cei mici se bateau pe locul din fata.

Eu:
-         Drum bun si servici usor!

Ii raspuns eu, ramanand sa mai sorb din cafeaua neagra, cu lapte.

Sotia:
-         Nu , toata lumea in spate, eu stau in fata!

         Cei mici se conformeaza, chiar daca existau mici comentarii. Masina demara cu viteza, erau deja in intarziere.
         Ramas singur in bucatarie, musc cu forta din sandwich-ul din farfurie, sorb din nou o inghititura din ceasca de cafea, iar cand dau sa asez ceasca pe farfuriuta, o scap din masa......... La contactul cu gresia de pe jos, se face tandari.
          Trag aer in piept, simt ca ma sufoc. Tocmai mi-a sarit in ochi pagina de accidente auto, iar o stire mare, in chenar dublu, suna asa: „ Ieri dimineata, 31 octombrie, orele 07:45 , in zona Restaurantului COTNARI, conducatorul auto M.N. , posesor auto cu numarul...... , s-a ciocnit frontul cu un T.I.R. cu numere de Bulgaria. In urma impactului, soferul limuzinei, a suferit rani grave, murind in drum spre spital.......“

        -“ Ce-i asta ?” ma intreb eu..... numele este al meu, numarul masinii corespunde, iar prin acea zona, ma indrept zilnic spre birou. Ma uit dupa data aparitiei ziarului, sus in dreapta arata 1 noiembrie, era ziarul de a doua zi. Ce cauta la mine si de ce acum ?
         Privesc ceasul de pe perete, arata 07:32, urma sa plec spre birou. Verific apa, gazul si lumina, las un plic de mancare pentru motanel si ies afara. Ziarul il iau cu mine, privesc ceasul din secunda in secunda. Urc in masina, asez servieta pe bancheta din spate, iar ziarul in dreapta mea.
         Pornesc motorul, ma asigur, si dup ace-mi trag centura, tasnesc spre birou. La prima intersectie, fac dreapta, apoi linie dreapta pana in zona “accidentului”. Ce sa fac acolo, sa merg pe alt drum, sa fac stanga sau sa ma intorc, inconjurand intersectie respectiva? Avem de ales in 4 variante de traseu.
         Simt cum mainile mele incep sa tremura, schimbatorul de viteze, vibra la fiecare atingerea de-a mea. Privesc ceasul de pe bord, arata 07:40. In 5 minute urma sa fie accidentul. Mai aveam  500 de metri si ajungeam in intersectie. Trag brusc de volan spre stanga, urc trotuarul si opresc masina. Ceva nu era in regula , simteam o apasare grea in aer. Opresc motorul si astept………. Ceasul arata 07:43, mai erau 2 minute pana la accidentul fatal. Eu ma aflam la mai putin de 300 de metri de intersectie, sus pe trotuar, protejat de cele din jurul meu.
         Mai erau cateva secunde, oare voi pati ceva ? Arunc un ochi pe ziarul din dreapta mea. Pagina respectiva incepe sa-si schimbe culoare, pozele vechi dispar, iar in locul lor , isi facu aparitia articole noi. Pe partea stanga, scria mare: “ Ieri, orele 07:45, in zona Restaurantului COTNARI, o schela montata gresit de echipa care monta un termo-sistem la un bloc turn, s-a prabusit peste masina, cu nr….. “
         Era masina mea…………… parcata pe trotuar, la 10 metri de acel bloc turn. Privesc in stanga mea, pe trotuar observ umbra unei schele care tocmai se prabusea peste mine. Na am timp decat de privesc ceasul din bord, arata fix 07:45 !


         

© 2011 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate

Un comentariu:

Anonim spunea...

Florine salutare, pot sa te contactez cumva??? ai skype, messenger, sau facebook?