sâmbătă, 14 mai 2011

Doriţi să propuneţi o carte Editurii Arania ?

Pentru început, completaţi formularul.
În cazul in care oferta dumneavoastră ne atrage atenţia, vă vom solicita un fragment din carte:

Dacă este beletristică, ne veţi trimite un fragment consistent (20 de pagini proză/eseu sau 20-30 de poezii) în format standard (Word, font = 14, spaţiere = 1 rând), însoţite de un CV din care să aflăm data şi locul naşterii, studiile, calificarea, alte lucrări publicate (dacă aveţi), indicând data şi editura / revista în care au apărut, ecourile din presă (dacă este cazul), recenzii, cronici.


Dacă este o lucrare ştiinţifică, este de preferat să adăugaţi la anexe şi un referat de la o personalitate de prestigiu în domeniu, eventual o prefaţă.

Dacă doriţi să traduceţi o lucrare, trebuie să ne trimiteţi 20 de pagini din cartea pe care o propuneţi spre traducere, în vederea evaluării, precum şi o descriere amănunţită a lucrării.
Cel care ne propune o carte trebuie să precizeze modul în care consideră că va putea fi difuzată cartea, în câte exmplare, prin ce mijloace, şi dacă are în vedere participarea unor sponsori la finanţarea editării.

Răspunsul îl va primi în termen de 20 de zile prin e-mail sau telefonic.

Foarte mulţi solicitanţi vor să ştie “cât costă?”, adică ce sumă trebuie să plătească ei pentru ca să le fie publicată cartea pe care o propun. Răspunsul nostru este simplu : nimic. Dimpotrivă, Arania se angajează să plătească autorului un onorariu echivalent cu 7% din sumele ce se vor încasa (dacă se vor încasa) din vânzarea cărţilor în librării. Acest onorariu poate fi în bani sau în natură (cărţi) şi este impozabil. Dar de aici nu reiese că ne aventurăm în finanţarea unor lucrări care nu au asigurată difuzarea. Pentru cărţile mai greu vandabile, editura acceptă participarea unor sponsori sau donatori, persoane fizice sau juridice. Deseori, autorul – direct interesat – poate determina apariţia acestor sponsori sau donatori. Este posibil ca sponsorii sau donatorii să comande în beneficiul autorului un număr de exemplare mergând până la 90% din tiraj. Este bine să se ştie că efortul de finanţare a unei unităţi tipografice (96 pagini A4, copertă policromă, tiraj 500 exemplare) este de aproximativ 2200 lei, în anul 2006. Este de la sine înţeles că pentru un număr mai mare de pagini, costurile cresc proporţional. Pentru tiraje mai mari de 500 de exemplare, costul pe exemplar se micşorează. Dacă în corpul cărţii apar ilustraţii color sau planşe, costul va fi sensibil mărit. Pentru tiraje mai mici de 500 de exemplare, preţul pe exemplar creşte treptat pe măsură ce scade tirajul, putând să ajungă 13-15 lei unitatea tipografică la 100 de exemplare.

Arania este solidară cu autorii pe care îi publică şi le promovează cărţile!

• colaborează cu autorul la organizarea lansărilor şi a altor manifestări promoţionale;

• oferă cartea distribuitorilor, care o pot comanda în măsura în care o socotesc vandabilă;
• ţine cartea la dispoziţia celor care doresc să o comande ramburs prin poştă sau e-mail;
• expune cartea la târguri şi expoziţii ;
• expune cartea pe site-ul editurii, în catalogul general şi in oferta de carte;

• solidară cu autorul, apără drepturile de copyright.

Drepturile şi obligaţiile editorului şi ale autorului sunt cuprinse detaliat într-un contract care va fi semnat de ambele părţi.
COMPLETAŢI FORMULARUL

http://edituraarania.arania.ro/ofertadeeditare.html

Niciun comentariu: