duminică, 19 iunie 2011

IN DUEL CU MOARTEA


         Ca de obicei, dupa fiecare antrenament cu discipolii mei, raman singur in sala, pentru a aranja la loc cele necesare pentru a doua zi. Azi fusese un antrenement mai lung si destul de obositor. Asezam armele la locul lor, pe panoul de lemn, cand aud niste zgomote in spatele meu. Intorc capul si observ pe salteaua alba cateva urme negre, late, proaspete.

EU:

-         Cine esti ? intreb eu, punand mana pe o sabie, si facand usor 2 pasi in fata.

         Nimic, nici un raspuns, doar urmele de pasi care inaintau spre mine. Ma asez in pozitia de lupta, facand miscari stanga-dreapta, nestiind de unde va veni atacul.
         Dupa 2-3 secunde, imi aparu in fata, ca o holograma, imaginea EI, a MORTII, cu o coasa destul de ciudata ca forma, atacandu-ma direct. Am timp sa sar pe spate, facand un salt inapoi si astfel scap de primul atac.

EU:

- Esti perversa rau, nu alta…..

         Nu am timp de alte cuvinte, ca EA se napusti asupra mea , lovind rapid si destul de puternic pentru o ...... Ma atinge la mana stanga, provocandu-mi o rana destul de urata. Dupa cateva eschive, ajung in dreptul panoului de lemn, de unde iau a doua sabie, cu una singura nui faceam fata.
         Lupta destul de bine, avand un stil nemaintalnit pana acum, o combinatie intre stilul de N, de S, de V si de E. Aveam de lucru , nu gluma. Ma uit scurt pe saltea, urmele ei , negre, o acoperisera in proportie de 60 %, si usor-usor, din alba, devenea neagra. Prea mult negru in jurul meu, ajunge, imi zic, si incep sa atac. Avand 2 sabii, si cunoscand cateva miscari din stilul inventat de Miyamoto Shinmen Musashi, o ating  la piciorul drept. Dar, fiind o holograma, nu sufera nici o accidentare. Facu doi pasi in spate, se opri intr-o pozitie  ciudata, asteptand.
         Se pare ca urma atacul final, de accea ma asez in pozitia comoda si eficienta mie, inchid ochii, imaginandu-mi atacul care va urma , cadru cu cadru. Ma concentrez , ma eliberez de lumea inconjuratoare si astept….. Urmeaza cele mai lungi secunde din viata mea, o asteptare care te seca de energie, de viata, trupul tau scadea in greutate.
         Cand EA facu primul pas in fata, pornind atacul, sar in sus, ma rotesc 180 de grade, si lovesc cu ambele sabii simultan, una in fata, a doua in spate, trupul meu cu ambele sabii, formand un intreg, un nunchaku din 3 elemente, eu fiind vertebra din mijloc, plecat sre fata.  In acelasi timp cu mine, EA, MOARTEA, executa o sarituta peste mine, incercand sa ma decapiteze, dar fiind mai rapid decat ea, o lovesc cu sabia din mana stanga, direct in gat. EA avusese timpul sa loveasca, dat fiind faptul ce eram aplecat spre in fata, lovitura nu ma atinsese.
         EA cazu usor spre spate, in genunchi, rezemata de coasa ei mortala. Din gatul lovit incepu sa curga sange alb, astfel incat salteaua de antrenament, fiind in proportie de 80 % neagra, incepu sa-si recapete din nou, culoarea alba, initiala.
         Stau cateva minute si prin fata ochilor in trece toata viata, dar macar s-a meritat, am invins…. Eram LIBER din nou !


© 2011 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate


Niciun comentariu: