miercuri, 15 iunie 2011

BOWLING UMAN

 
         Ca in fiecare zi de duminica dimineata, cei 3 dragusori, mititei si negrisori ( Doamne iarta-ma, duca-se cu noaptea ) , se adunara in centru, pentru partida saptamanala de bowling.
         Cum era sfarsit de august, veni randul familiei mele ( eu, fratele si parintii ) sa fim pe post de “popice” .... Zis si facut. Ne treziram buimaci, parca scosi dintr-o cutie , jos, in spatele “scenei”. Regula principala a jocului : FARA ESCHIVE ! Cei trei discutau de zor:

DRAKO:
-         Bai, frate, ce facem cu astia ?

DRA CHU:

-         Cum ce facem ? Jucam pana pica ultimul, spuse el, zimbind cu gura pana la urechi.

DRA’ HKOO:

-         Da, da, pana la ultimul.

         Sorbira fiecare cate un gat din berea rece de pe masuta si, stiind deja in ce ordine vor arunca, se apucara de joc.

DRAKO:

-         Ok, eu sunt primul, spuse el, ridicand o bila metalica din urna special amenajata.

         Isi facu vant, scurt, doar din doi pasi si arunca. Bila porni cu viteza din mana lui, scurta, dar destul de puternica, si trecu printre mine si fratele meu.

DRA CHU:

-         Ha, ha, ai ratat, striga in gura mare fratele sau, ridicandu-se de pe canapea si indreptandu-se spre urna special amenajata cu bilele de joc.

DRAKO:

-         Hai sa te vad !
DRA CHU isi facu un vant din 3 pasi, o scurta rotire de 360 de drage si arunca….. Bila sari pe pista de jos de cateva ori si-l lovi in plin pe tatal meu, care cazu pe spate, astfel ca fu scos din joc.

DRA CHU:

-         Opa, 1-0 pentru mine.....

         Ceilalti frati ai lui, lasara capul in jos, se recunoscura invinsi, doar pana aici. DRA’ HKOO urma si el, isi ridica bila rosie, o mangaie de cateva ori si o arunca, scurt, cu o miscare ampla din sold. Bila prinse o viteza destul de mare si trecu printre parintii mei.
         Dupa prima serie de aruncari, o victima, si un punct pentru DRA CHU. La seria a doua de aruncari, ordinea era inversa de aruncat, cu bile noi, de accea DRA’ HKOO isi lua bila albastra din urna si cu putere, bila ce o lovi in picioare pe mama, astfel ca iesi si ea din joc. Pe “masa de joc” mai eram doar eu si fratele meu.
         Urma la aruncat, fratele sau DRA CHU, care folosind bila rosie, il lovi in piciorul stang pe fratele meu, care, fiind mai corpolent ca mine, reusi sa-si pastreze pozitia de echilibru.

DRAKO:

-         Ha, ha, ai vazut, ai ratat....

         Urmatorul pe lista, incheind seria a doua de aruncari, era DRAKO. Acesta mai sorbi din berea rece de pe masuta, trase aer in piept de doua ori si arunca. Bila il lovi in acelasi picior stang pe fratele meu, care nu se mai putu tine pe picoare si astfel fu eliminate din joc.

DRA’ HKOO:

-         Dupa 2 serii de aruncari, 3 victime, si cate 1 punct pentru fiecare !

DRA CHU:

-         Acum e acum !

         Ramasesem singur in joc, ai mei fusesera emilinati si in fata mea, erau 3 dracusori insetati, flamanzi si cu un chef nebun de joaca. Se schimbara iar bilele, de data aceasta era toate transparente.

         DRA CHU lua bila primul, isi facu un vant scurt din 2 pasi si arunca. Bila se aproprie de mine cu viteza, si culmea, nu stiu cine m-a pus, am eschivat usor spre stanga, fara sa-mi dau seama de greseala fatala pe care am facut-o.

        DRA CHU:

- Ai furat, nu-i corect !

         DRAKO:

-         Stai linistit, urmez eu....

         Lua si el o bila din urna, isi facu vant din 3 pasi si arunca. Bila se indrepta spre mine cu viteza si o miscare rotativa in jurul axei sale, si, ca si la aruncarea anterioara, facui o eschiva in partea dreapta .

DRAKO:

-         La nai..... , of, ce era sa zic acum... lasa ca-ti arat eu tie imediat.

         Ultimul din serai a treia de aruncari era DRA’ HKOO, care lua din urna doua bile si le arunca direct spre mine.

       DRA’ HKOO:

-         Stati linistit , acum sa-l vad ce face.....

         Si nici bine nu termina fraza, ca eu si sarisem peste cele 2 bile care trecura de mine, cazand in spatele “scenei”. Era destl de ciudat, se intampla ca prima data, intr-o serie de 3 aruncari, nici un OM sa ne fie doborat. Cum eu incalcasem regula de aur a jocului, ma asteptam la pedepse dure.
         Cei trei frati se adunara in jurul masutei, sorbira pana la ultima picatura brea din cele 3 sticle, facura un semn baiatului de la bar sa mai aduca un  rand, isi facura semn din ochi, pe semne ca erau pregatiti pentru lovitura finala.
         Eu stateam pe mijlocul “ringului” cu capul plecat, obosit de atatea eschive. Pana sa-mi dau seam ace se intampla, atunci cand ridic ochii din pamant sa privesc spre cei trei, ma trezesc cu 3 gloante: unul in frunte, unul in inima si ultimul in piept. Gata, eram scos din joc definitiv.

DRAKO:

-         Urmatoarea familie, va rog, striga el la “baietii de mingi”.

DRA’ HKOO:

-         Frumos final de meci, toti avem 1,(33) puncte !


        DRA CHU:

-         Da, ai dreptate, de mult n-am avut asa un meci strans.


         „Baietii de mingi“ curatara scena de ramasitile mele, si pregatira deja familia urmatoare, formata din 6 persoane. Aveau de lucru cei 3 frati, nu gluma....




© 2011 Chiriac Vasile-Florin. Toate drepturile rezervate


Niciun comentariu: