De 954 Clipe!
In exclusivitate, prin vointa divinitatii si prin efortul inimaginabil al celor care trudesc la aparitia "Clipei", am ajuns la o editie aniversara, numarul 954 al revistei "Clipa".
Din nefericire, globul pamantesc a ramas acelasi perimetru geografic in care singurul domeniu in care s-a atins perfectiunea este dezordinea. In aceasta dezordine perfecta exista putini oameni luminati de ratiune si inzestrati cu sentimente nobile, care pretuiesc viata, dand fiecarui moment cea mai buna intrebuintare de care dispun, ca sa inalte frumuseti pretutindeni, intarindu-si forta prin munca iar mintea prin studiu, traind in liniste si cumpatare. O alarmanta majoritate este departe de standardele minime admise pentru un comportament normal. Referindu-ne in termeni decenti, putem califica toate acestea prin cuvintele lui Gustav Le Bon: "Omul incapabil recurge la agresivitate fizica sau verbala ca sa-si ascunda incapacitatea."
Lucrand la "Clipa" am parcurs un drum anevoios, dar marcat de multe succese in ciuda "amabilitatilor" lansate de cei care n-au inteles ca rolul presei este sa informeze despre evenimente indiferent de generatorii lor. Nimeni, dar absolut nimeni n-a blamat presa americana de simpatizanta talibana atunci cand a relatat stiri despre Mullahul Omar, Ossama bin Laden sau alti scelerati ai vremii si pentru a realiza aceasta nu trebuie sa termini John Tesch, School of Journalism; este, ceea ce Tom Paine numea inca din 10 ianuarie 1776, common sense(bunul simt). Frederich Bastiat, una dintre cele mai luminate minti ale secolului al 19-lea spune ca progresul unei natiuni sau comunitati nu se poate realiza decat atunci cand relatiile sociale ale membrilor comunitatii respective sunt bazate pe respect reciproc si intelegere. Las pe seama dumneavoastra sa determinati daca acest deziderat s-a indeplinit. Consider ca atat timp cat defunctul Immigration and Naturalization Service primea in proportie de aproape 100% reclamatii facute de romani impotriva romanilor, iar la organele de Law Enforcement proportia era de circa 80%, relatiile sociale dintre romanii americani nu sunt dintre cele mai cordiale. Numai in California, conform afirmatiilor lui Bill Jones - Secretary of State, cu care am avut cinstea onoarea si privilegiul sa particip la o intalnire, traiesc circa 250 000 de americani de origine romana.
In acest antagonism perfect, care dupa filozoful Herodot dateaza de la inceputul existentei noastre milenare, ne-am straduit conform celor scrise de distinsul om de cultura, intelectualul de marca, Armand Ghedoian, sa fim "ca liantul ce uneste pe toti cei de o limba si neam, indiferent de nuantele de credinta ce inca ne despart".
Desi pentru multi dintre dumneavoastra nu mai este o noutate, ma simt obligat sa va reamintesc ca publicatia noastra este obiect de studiu la catedrele de limbi romanice din Germania , Ungaria si UC Los Angeles, lector Georgiana Farnoaga, nominalizata in Presidential Who’s Who si inregistrat] in Library of Congress in Washington,D.C. Biblioteci celebre, printre care cea din Ierusalim, au solicitat-o in rafturile lor, iar personalitati marcante ale vietii socio-politice si culturale, ne-au onorat cu semnatura lor.
"Clipa" este citita pe toate meridianele globului aducand o contributie mo-desta la satisfacerea "setei " de informatii a conationalilor nostri, cat si la pastrarea limbii romane. "Clipa" s-a implicat in actiuni caritabile si umanitar-sociale, de ajutorarea unor persoane si organizatii mai putin privilegiate financiar. Pentru aceste considerente, "Clipa" a fost declarata de organizatia veteranilor de razboi din SUA, drept "Donor of the Year" si "Patriot of the Year" iar Presedintii Richard Nixon, Gerald Ford, George H.W. Bush si George W. Bush au tinut sa ne felicite si sa ne transmita mesaje personalel pentru modestul nostru aport la conservarea principiilor pe care s-a cladit acest concept filozofic numit AMERICA.
In ciuda detractorilor, "Clipa" este membra de onoare a unor organizatii americane de prestigiu ca: National Law Enforcement Officers Memorial Fund, American Federation of Police and Concerned Citizens, Police Family survival Fund, Paralized Veterans of America, The Law Enforcement Legal Defense Fund, California State Sheriff's Association, Vietnam Veterans Memorial Fund, Veterans of Foreign wars of the USA, Law Enforcement Alliance of America etc.
Semnatarul acestor randuri, director al publicatiei "Clipa" a fost onorat la 5 aprilie 1991 cu includerea in Who is Who in Republican Party, document ce poarta semnatura presedintilor SUA, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan si George W. H. Bush.
De asemenea, a fost inclus in cartea de onoare a doi presedinti americani - Ronald Reagan si George W. Bush, este posesorul unui steag american dedicat personal in rotonda capitoliului de presedintele Ronald Reagan, inclus la propunerea senatorului Don Nickles, la 10 august 1990 in Republican Inner Circle, grup restrans de elita din care fac parte Personalitati marcante ale partidului Republican. Sunt realizari onorante cu resfrangeri directe asupra tarii noastre de origine, condamnata la statutul de paria al Europei din cauza unor conducatori inapti preocupati mai mult de posturile natiunii decat de binele ei. Apropo, ultima perla damboviteana: "coruptia din Romania nu este treaba Americii".
Atat timp cat marea majoritate din fondurile de finantare ale Bancii Mondiale si ale Fondului Monetar International provin din generozitatea acestei inegalabile tari, coruptia lumii este treaba AMERICII. Inainte de a se lansa in afirmatii necontrolate ar trebui cunoscute niste percepte politice elementare.
Pornind de la principii morale solide, indraznim sa lansam un apel catre toti cititorii si colaboratorii nostri sa-si indrepte cu iscusinta si sinceritate gandurile si faptele spre folosul tuturor oamenilor, pentru ca "oamenii nobili, popoarele nobile sunt acelea care au lucrat pentru omenire si n-au prezentat contul niciodata" (Nicolae Iorga).
La acest moment aniversar tin sa aduc multumiri tuturor celor care s-au implicat intr-un fel sau altul in viata acestei publicatii.
Multumiri speciale tuturor, pentru aprecierile adresate publicatiei noastre. Ii asiguram ca nutrim sentimente reciproce. Nu pot trece cu vederea caracterizarea facuta de d.l Florin Carlan, din New York, care a afirmat textual: “revista Clipa, o adevarata reduta romaneasca de peste mari si tari si si-a exprimat recunostiinta profunda pentru ca ne lipim obrazul de lacrima de dincolo de insangeratul Prut.
Pentru slava graiului stramosesc si pentru cinstirea neamului, din care ne-am desprins fara a ne rupe, vom lucra si pe viitor la redactia revistei "Clipa" urmarind sa tinem legatura permanenta cu toate evenimentele politice, sociale si culturale din Romania si de pretutindeni. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.
Dwight Luchian-Patton
Vizitati cu placere: http://www.clipa.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu