duminică, 23 decembrie 2018

The Script Contest 2019 - a treia ediție



Înscrierile se deschid pe data de 15.11.2018 și se pot face doar pe platforma filmfreeway. 

https://filmfreeway.com/

 Deadline-ul de trimitere a materialor este 06.01.2019.

https://thescriptcontestro.com/#CumA 


Pentru că milităm pentru dezvoltarea filmului românesc și pentru că punem suflet în proiectele noastre, pe care le analizăm cu atenție după fiecare ediție, TSC revine anul acesta cu o nouă structurăbigger, better, bolder.

Ca și anul trecut,  pe data de 15.11 se deschid înscrierile ediției cu numărul trei, însă anul acesta va exista o comisie de preselecție, care va alege nouă scenarii finaliste. În urma citirii acestora de către membrii juriului, cei nouă finaliști vor participa la o sesiune de întâlniri „one to one”  în cadrul cărora vor primi feedback aplicat pe scenarii.

Pe data de 9.02.2019 se va da startul unei noi runde de creativitate, însă de data aceasta este adresată doar scenariștilor finaliști, care sunt invitați să-și îmbunătățească poveștile pe baza feedback-ului primit din partea juriului.

Ultima probă – PITCHin’ Days , se va desfășura pe parcursul a două zile, timp în care fiecare finalist își va prezenta proiectul în fața juriului și a unui public.
Desfășurătorul extins, precum și regulile de înscriere și de selecție le găsiți mai jos
GHID ȘI REGULI DE APLICARE
REGULI GENERALE:
  1. A treia ediție „The Script Contest” se desfășoară între 15.11.2018 – 01.03.2019.
  2. Înscrierile sunt acceptate doar via filmfreeway. Un aplicant poate înscrie un singur scenariu în competiție. Scenariile trimise anterior, în alte ediții, sunt acceptate doar dacă au suferit modificări pe perioada ultimului an (2018)
  3. Toate scenariile trimise trebuie sa fie scenarii de scurtmetraj, scrise în limba română. Scenariile scrise într-un alt format decât celtx sau final draft vor fi automat respinse. Proiectul final înscris trebuie trimis in format PDF.
  4. Numărul maxim de pagini acceptat este de 16 (inclusiv pagina de titlu). Orice scenariu înscris cu un număr de pagini mai mare de 16 va fi automat descalificat.
  5. La înscrierea scenariului în format PDF, trebuie depus și sinopsisul filmului. Câmpul pentru sinopsis (în engleză și română) este inclus in formularul de aplicare. Proiectul înscris nu se consideră eligibil dacă nu are toate documentele necesare înscrierii. 
  6. Proiectele înscrise sunt eligibile numai după plătirea taxei de 10USD. Odată înscris un proiect, acesta nu poate fi retras.
  7. Toți aplicanții trebuie să respecte termenele limită de înscriere în concurs. Deadline-ul de trimitere a proiectelor este 6.01.2019, ora 17:00.
  8. Odată aleși finaliștii, echipa TSC va încerca să îi contacteze pe aceștia, folosind datele de contact completate de aplicant în formularul de înscriere. TSC nu își asumă responsabilitatea pentru nereușita de a contacta unul dintre finaliști, folosind datele de contact date de acesta.
  9. Ediția a treia TSC are două comisii de evaluare: comisia formată din două persoane care selectează cele nouă proiecte finaliste și comisia de jurizare a proiectelor finaliste, formată din trei membrii. Toți membrii celor două comisii sunt indivizi recunoscuți în industria de film locală sau internațională. Decizia comisiei de jurizare va fi finală și nu se poate interveni asupra ei.
  10. Acest concurs este destinat persoanelor care au vârsta 18+.
PREMII:
  1. The Script Contest #3 va avea un singur câștigător, care va primi 500EUR și producția scenariului într-un film de scurtmetraj.
  2. TSC, alături de casa de producție parteneră își asigură dreptul de a selecta echipa de filmare a scenariului câștigător, inclusiv regizorul.
  3. Dacă regizorul ales este același cu scenaristul câștigător, acesta va primi doar producția scenariului într-un film de scurtmetraj.
  4. Juriul este format din trei membri cunoscuți în industria de film din România, care pot fi regizori, critici, producători, scenariști, actori, directori sau selecționeri de festival.
  5. Câștigătorul va fi selectat în urma primirii unei note la fiecare dintre cele două probe ale concursului: scenariu și pitch. Nota finală se calculeaza adunând cele două note și făcând media între ele.
  6. Câștigătorul TSC ediția #3 va fi anunțat pe data de 1.03.2019 pe pagina de Facebook a concursului și printr-un e-mail scris către acesta.
COMPONENTELE CONCURSULUI:
  1. The Script Contest ediția #3 se va desfășura astfel:
  • Înscrierea scenariilor;
  • Anunțarea celor nouă finaliști;
  • Întâlnirile finaliștilor cu membrii juriului, în cadrul cărora vor primi feedback pe proiectul lor;
  • Perioada de 10 zile de rescriere și îmbunătățire a scenariilor pe baza feedback-ului primit;
  • Retrimiterea proiectelor până la data limită*;
  • Notarea lor de către juriu;
  • Zilele de pitch**;
  • Notarea pitch-urilor de către juriu;
  • Anunțarea câștigătorului.
* Nu sunt acceptate întârzieri. Proiectele care vor depăși termenul limită de reînscriere, vor fi descalificați.
** Două zile de pitch, în cadrul cărora fiecare finalist își va prezenta proiectul în fața juriului și a unui public preselectat. Mai multe detalii sub capitolul PITCHin’ Days (3.1)

3.1 PITCHin’ DAYS

Cele nouă scenarii finaliste vor concura într-o sesiune de pitch (=prezentare a proiectelor) care se va desfășura pe parcursul a două zile. Finaliștii își vor prezenta scenariile în fața juriului și a unui public pre-selectat.
Prezentările tip power-point sunt admise în cadrul zilelor de pitch.
Se vor accepta întrebări din public.
Fiecare membru din juriu va acorda o notă, urmărind limbajul corporal, claritatea ideilor, firul narativ și modul de prezentare al proiectului.
COPYWRIGHT & DREPTURI DE AUTOR
Prin înscrierea unui proiect în cadrul „The Script Contest” ediția #3, confirmi că ești autorul operei trimise și că aceasta nu este copiată. De asemenea, prin înscrierea unui proiect în cadrul ediției #3 TSC confirmi că ești singurul deținător al drepturilor asupra operei înscrise și îți dai acordul ca scenariul în cauză să fie produs, în cazul în care este ales drept câștigătorul ediției #3 TSC.

https://thescriptcontestro.com/editia-3/


 https://www.facebook.com/TheScriptContestRo/



Niciun comentariu: