duminică, 17 februarie 2013

Concurs de debut - Editura Adenium Iasi



Editura  Adenium, cu sediul în Iaşi, Aleea Copou nr. 3, recent transformată din editură de nişă (literatură pentru copii), în editură generalistă, anunţă lansarea unui concurs de debut, pentru patru genuri literare:
  1. Poezie
  2. Proză
  3. Eseu
  4. Bandă desenată & miniatură grafică.
Concursul, care se va desfaşura anual, face parte din strategia editurii de a sprijini autorii încă nedebutaţi în volum.
Concurenţii sînt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii, manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.

Coletul va conţine două plicuri:

-         Unul care va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc).
-         Unul care va conţine datele dv. de identificare: nume prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică.

Atenţie! În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto, care va fi menţionat şi pe plicul ce conţine datele de identificare.

Manuscrisele sunt aşteptate la sediul Editurii Adenium, pînă pe data de 31 mai 2013, data poştei.
Într-o primă etapă, editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele patru categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele treizeci de manuscrise pentru genurile propriu-zis literare vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din  domeniul benzilor desenate şi al graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate cîştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor.

Cîştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie.

Tipărirea celor  patru volume declarate cîştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor lansate la Gaudeamus, tîrgul de carte de toamnă de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, alte lansări publice. Autorii premiaţi vor primi cîte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.

În rezumat:

- concurs de debut pentru poezie, proză, eseu, bandă desenată & grafica miniaturala
- termen de expediţie: 31 mai 2013
- Adresa editurii: Aleea Copou nr. 3, Iaşi

Data lansării,
2 februarie 2013

Liviu Antonesei, director editorial

PS .  Poate sînt necesare cîteva precizari:

1. Prin autor nedebutat înţelegem autor care nu a publicat nici o carte, indiferent de domeniu.
2. Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, indiferent daca au domiciliul în ţară sau nu.
3. Deciziile juriilor sînt suverane, definitive, irevocabile.


http://iulianes31.wordpress.com/2013/02/02/concurs-de-debut-editura-adenium/

 

joi, 7 februarie 2013

Realizam videoclipuri muzicale by DACMIFILM



Dupa cum stiti, citind acest blog, bunul meu prieten IULIAN POSTOLACHI, realizeaza videoclipuri, acesta de mai sus este : Alexo - I wanna (official video) by DACMIFILM 

Canalul de youtube al sau  = http://www.youtube.com/user/dacmifilm

 

 Aici  veti da si peste altele:


Petrow - Vino cu mine feat. Light (official video) by DACMIFILM 


Petrow - Decat sa fiu un actor ( by Dacmifilm) HD

 Alte relatii la:

http://dacmifilm.cabanova.ro

BAFTA !


Inscrieri la Festivalul de Foarte Scurt-Metraj. Data limita : 28 februarie

Creatiile sunt asteptate prin posta, pe adresa Institutului Cultural Francez Iasi, insotite de formularul de inscriere, disponibil pe site-ul www.trescourt.ro , pana pe 28 februarie. Toate genurile sunt acceptate, de la fictiune si animatie la documentare, singura conditie impusa fiind ca durata sa nu depaseasca 3 minute. 

logo trescourts Inscrieri la Festivalul de Foarte Scurt Metraj. Data limita : 28 februarie


Institutul Francez Iasi invita persoanele pasionate de film sa participe la Festivalul de Foarte Scurt-Metraj, un eveniment de anvergura, care se desfasoara simultan in 70 de orase de pe glob, din care 25 din Romania. Cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale au sansa de a se afirma prin participarea la manifestare.

INSCRIERE

Pana pe 28 februarie, locuitorii din zona Moldovei isi pot trimite creatiile prin posta, pe adresa Institutului, insotite de un formular de inscriere disponibil pe www.trescourt.ro Toate genurile sunt acceptate, de la fictiune si animatie la documentare, singura conditie impusa fiind ca durata sa nu depaseasca 3 minute. Inclusiv filmele realizate cu ajutorul telefonului mobil sunt acceptate.
In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului si membri ai retelei culturale francofone va selecta 20 de filme romanesti care vor fi proiectate in toata tara in timpul festivalului. Productiile selectate se vor intrece pentru premiile juriului, care constau in trofee, smartphone-uri, un sejur de trei nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului International de Film Transilvania. Organizatia Internationala a Francofoniei acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
  • drepturile omului, pace si democratie
  • diversitate lingvistica si culturala
  • dezvoltare solidara si durabila
  • educatie si formare
Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma. Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” se va desfasura in perioada 25 – 28 aprilie.

INFO:

www.trescourt.ro
www.foartescurt.ro/

SURSA: http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/inscrieri-la-festivalul-de-foarte-scurt-metraj-data-limita-28-februarie/56257/